Het is belangrijk dat kinderen leren typen!

Kinderen werken tegenwoordig steeds vaker met de computer. Thuis, maar ook op school. Denk aan het voorbereiden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk. Dan is het natuurlijk superhandig als ze goed kunnen typen. Daar hebben ze de rest van hun leven plezier van!


Typegromma

Met het typeprogramma van Gigakids krijgen de kinderen een  eigen account om in te loggen en doorlopen ze spelenderwijs de cursus. De teksten die ze typen zijn verhalen van bekende kinderboekenschrijvers. Dit heeft als voordeel dat de kinderen worden gestimuleerd om verder te typen. Ook staan er leuke weetjes in en grappige moppen. Als ze ingelogd zijn kunnen de kinderen kiezen uit verschillende lettertypes en achtergronden die ze willen gebruiken tijdens het oefenen. Ook is het mogelijk om een ‘eigen les’ te maken en typespelletjes te doen.


Dyslexie en/of concentratieproblemen

Er is een speciaal programma voor kinderen met dyslexie en/of concentratieproblemen. Dit programma heet het Xtra-programma. In dit programma zijn de oefeningen korter, zodat de kinderen gemakkelijker de typecursus doorlopen. Ze kunnen gebruik maken van de speciale dyslexieletter. Ook  de grootte van de letters én de achtergrondkleur kunnen worden aangepast, zodat er minder prikkels worden ervaren.

Typelessen

Gedurende de wekelijkse lessen (twaalf weken) let Willemijn van Toptypen goed op de ‘vingerzetting’ op het toetsenbord, zodat op een goede manier het typen aangeleerd wordt. En om nekklachten te voorkomen houdt Willemijn in de gaten ‘hoe’ het kind achter de computer of laptop zit. De resultaten van alle type-oefeningen worden geregistreerd, zodat de vorderingen goed te volgen zijn.

Huiswerk
Willemijn van Toptypen stuurt elke week per mail de huiswerkopdrachten door en ze informeert de ouders(s) regelmatig over de voortgang.

Examen

De typecursus wordt afgesloten met een examen. Tijdens het examen worden 3 teksten getypt en het beste resultaat komt op het diploma of certificaat te staan. De exameneisen voor een diploma zijn 100 aanslagen per minuut en 2% fout (ongeveer 13). Voor kinderen met dyslexie is dit 3%.
Meer informatie is te lezen in de volgende link: diploma of certificaat

De voordelen van typelessen van Toptypen kun je op tien vingers natellen:

  1. Het is voordelig geprijsd: € 150,00;
  2. Het is erg leuk. Kinderen leren spelenderwijs typen;
  3. Er is aandacht voor ieder kind, want de groepjes zijn klein;
  4. Het is op een vertrouwde plaats: op school;
  5. De leerlingen oefenen met leuke verhalen, weetjes en moppen;
  6. De zithouding en vingerzetting worden goed in de gaten gehouden;
  7. Er is een speciaal programma voor kinderen met dyslexie en/of concentratieproblemen;
  8. Het lesprogramma heeft leuke typespelletjes;
  9. Kinderen kunnen zelf het lettertype en de achtergrond veranderen;
  10. Kinderen krijgen een diploma of certificaat!

 Inschrijven Typecursus op school

Gebruik onderstaand formulier om in te schrijven voor de typecursus in september of februari op deze basisscholen in Schijndel.

Ik geef toestemming om foto’s te maken voor publicatie in de nieuwsbrief of op Social Media, waarbij de naam niet wordt vermeld.

Locaties in Schijndel

Toptypen geeft typeles op de volgende Schijndelse basisscholen (groep 7 en 8):

Basisschool ‘t Kwekkeveld
Bovenverdieping klaslokalen 7/8 ‘t Kwekkeveld
Maandag 14:15 – 15:00 uur

Basisschool De Vossenberg
Bovenverdieping klaslokalen 7/8 ‘t Kwekkeveld
Maandag 14:15 – 15:00 uur

Basisschool De Regenboog (Hoevenbraak)
Leerplein
Dinsdag 14:15 – 15:00 uur

Basisschool De Beemd
Taaltuin
Woensdag 14:30 – 15:15 uur

Openbare Jenaplanschool De Kring
Taaltuin
Woensdag 14:30 – 15:15 uur

Basisschool De Heijcant
Aula
Donderdag 14:30 – 15:15 uur

Basisschool De Regenboog (Wijbosch)
Bieblokaal
Vrijdag 14:15 – 15:00 uur (start september)

Basisschool ‘t Talent
Klaslokaal
Vrijdag 14:30 – 15:15 uur (start februari)

Proefles

Toptypen maakt gebruik van het typeprogramma van Gigakids. Middels onderstaande button kun je een gratis proefles doen om te zien hoe het in zijn werk gaat.

Gratis proefles

Kosten typecursus

De typecursus kost € 150,00 per kind. Dit is inclusief het examen.

Startdata typecursus

Op de scholen starten de typecursussen in september en februari.

Korte lijntjes met de ouder(s)

Willemijn van Toptypen vindt het erg belangrijk om de ouder(s) te betrekken bij de typecursus. Door middel van de wekelijkse e-mail worden ouder(s) op de hoogte gehouden van het huiswerk en de vorderingen van het kind tijdens de lessen.

Als de ouder(s) vragen hebben over de cursus of ze merken bijvoorbeeld dat het kind bepaalde oefeningen moeilijk vindt of blijft ‘hangen’ op dezelfde oefening, kunnen ze direct contact opnemen door te bellen, mailen of te appen. Willemijn denkt graag mee!

Met deze ‘korte lijntjes’ zorgt Willemijn ervoor dat de ouder(s) snel de benodigde informatie en/of tips krijgen, zodat het kind weer met plezier verder kan gaan met de oefeningen in het lesprogramma.

Toptypen
Willemijn de Zwart
Wagenaarstraat 21
5481 PP Schijndel

Telefoon: 06-274 016 23
E-mail: info@toptypen.nl
KvK: 61377864
BTW: NL001368676B19